Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πρόστιμο €338 εκατ. για καρτέλ στα λουκάνικα

Ορισμένες από τις διασημότερες επιχειρήσεις παραγωγής λουκάνικων και συναφών προϊόντων, τηρούσαν επί δεκαετίες μυστική μεταξύ τους συμφωνία για τον καθορισμό των τιμών, δηλαδή καρτέλ.

Γερμανία: Πρόστιμο €338 εκατ. για καρτέλ στα λουκάνικα

Πρόστιμο ύψους 338 εκατ. ευρώ επέβαλε η ομοσπονδιακή αρχή ανταγωνισμού της Γερμανίας σε σειρά επιχειρήσεων που παράγουν ένα από τα διασημότερα διατροφικά προϊόντα της χώρας: Τα λουκάνικα.

Σύμφωνα με όσα ανακάλυψε η αρμόδια υπηρεσία, ορισμένες από τις διασημότερες επιχειρήσεις παραγωγής λουκάνικων και συναφών προϊόντων, τηρούσαν επί δεκαετίες μυστική μεταξύ τους συμφωνία για τον καθορισμό των τιμών, δηλαδή καρτέλ.

Από τις πληροφορίες, που οι αρχές εξασφάλισαν μετά από «κάρφωμα», προκύπτει ότι 21 παραγωγοί και 33 άτομα μετείχαν στο καρτέλ, αποφασίζοντας από κοινού να αυξάνουν τις τιμές, εις βάρος των καταναλωτών.

Θα μοιραστούν όλοι το πρόστιμο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος.

Το καρτέλ ονομάστηκε ο «κύκλος του Ατλαντικού», από το όνομα του Ξενοδοχείου Ατλαντικός στο Αμβούργο, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών των προϊόντων.

Στον κατάλογο των παραγωγών περιλαμβάνονται ορισμένοι από τους μεγαλύτερους παραγωγής του παραδοσιακού προϊόντος της Γερμανίας, όπως Böklunder, Wiesenhof και Rügenwalder.

Η μεγαλύτερη παραγωγός της χώρας, η Zur-Mühlen-Gruppe που κατέχει τις μάρκες Böklunder και Könecke αρνήθηκε τις κατηγορίες για fixing τιμών και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εναντίον της απόφασης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v