Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπνοβιομηχανία: Η Reynolds American αγοράζει την Lorillard

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, και προκειμένου να μην δημιουργηθούν ζητήματα ανταγωνισμού, η Reynolds συμφώνησε η Imperial Tobacco να αγοράσει τις εμπορικές επωνυμίες Kool, Salem, Winston, Maverick και Blu Ecigs από την Lorillard.

Καπνοβιομηχανία: Η Reynolds American αγοράζει την Lorillard

Το ποσό των 27,4 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές θα καταβάλει η αμερικανική καπνομβιομηχανία Reynolds American για την εξαγορά της Lorillard, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας, και προκειμένου να μην δημιουργηθεί ζήτημα ανταγωνισμού, η Imperial Tobacco θα αποκτήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Lorrilard. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Reynolds, οι μέτοχοι της Lorillard θα λάβουν 50,50 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Lorillard καθώς και 0,2909 μετοχές της Reynolds. 

Παράλληλα, Imperial θα αγοράσει τις επωνυμίες Kool, Salem, Winsston, Maverick και Blu Ecigs.

H εταιρεία που δημιουργείται αναμένεται να έχει ετησίως τζίρο 11 δισ. δολάρια και λειτουργικά κέρδη 5 δισ. δολάρια. Το μερίδιο αγοράς της θα είναι της τάξης του 40% στις ΗΠΑ. 

Οι επαφές των δυο εταιρειών ξεκίνησαν τον Μάρτιο αλλά το ντιλ είχε δυσκολίες δεδομένης της συμμετοχής της British American Tobacco με ποσοστό 42% στην Reynolds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v