LinkedIn: Εξαγόρασε το start-up Νewsle

Σε ανάρτηση στο blog του, το LinkedIn δίνει έμφαση στην τεχνολογική υποδομή της Newsle. Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί. Είναι η πρώτη σημαντική εξαγορά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μετά από αυτήν του Pulse έναντι $90 εκατ.

LinkedIn: Εξαγόρασε το start-up Νewsle

Το LinkedIn ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Newsle, ένα start-up που «χτενίζει» το διαδίκτυο για άρθρα ή blogs που αναφέρουν το όνομα ενός φίλου, μιας επαγγελματικής επαφής ή ενός δημόσιου προσώπου.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

«Ο συνδυασμός της Newsle και του LinkedIn αποτελεί καλό νέα για τους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, γιατί σημαίνει πως θα έχουν στην διάθεση τους καλύτερες πληροφορίες για τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν» ανέφερε σε ανακοίνωση η Ryan Roslansky, ανώτατο στέλεχος τoυ LinkedIn.

Σε ανάρτηση στο blog του, το LinkedIn δίνει έμφαση στην τεχνολογική υποδομή της Newsle, κάνοντας λόγο για τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί η εταιρεία και οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα για γρήγορη παροχή πληροφοριών στους χρήστες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Newsle για να ενώσουμε αυτή την τεχνολογία με τα δικά μας πλεονεκτήματα και να προσφέρουμε υπηρεσίες που θα συνεχίσουν να κάνουν εσάς και εκατομμύρια άλλους επαγγελματίες πιο παραγωγικούς και επιτυχημένους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την περασμένη χρονιά το LinkedIn εξαγόρασε το Pulse, ένα start-up για την εύρεση ειδήσεων. Το ντιλ ανήλθε στα $90 εκατ.

Η Newsle ανέφερε στο blog της πως η ομάδα των τεχνικών της, μαζί με τους δύο ιδρυτές, Axel Hansen και Johan Varon, θα μετακινηθούν στο προσωπικό τoυ LinkedIn. «Ιδρύσαμε την Newsle με ένα απλό στόχο: να προσφέρουμε σημαντικές ειδήσεις για ανθρώπους που έχουν σημασία για εσάς. Το LinkedIn έχει ανάλογο πάθος για την προσφορά πληροφοριών που μπορούν να βοηθήσουν επαγγελματίες να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους» επισημαίνεται στο blog.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Newsle έχει αντλήσει μέχρι σήμερα από επενδυτές το ποσό των $2,6 εκατ.

Η μετοχή του LinkedIn σημειώνει άνοδο 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v