H Eυρώπη χρειάζεται €584 δισ. για προβληματικά στεγαστικά

H Ισπανία πρέπει να πουλήσει ή να αναδιαρθρώσει €192 δισ. στοιχείων ενεργητικού real estate, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα.

H Eυρώπη χρειάζεται €584 δισ. για προβληματικά στεγαστικά

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες σχεδιάζουν να πουλήσουν ή να αναδιαρθρώσουν €584 δισ. στεγαστικών δανείων και άλλων στοιχείων ενεργητικού υψηλού ρίσκου, σε μια προσπάθεια να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους, εκτιμά η συμβουλευτική Cushman & Wakefield.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμβουλευτική με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως περίπου €40 δισ. πουλήθηκαν από «bad banks» και asset managers στην Ευρώπη. Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο κατά 611% σε σχέση με πέρυσι.Σύμφωνα με την Cushman & Wakefield. οι συναλλαγές θα φτάσουν φέτος τα €60 δισ.

Με βάση την έκθεση το μέσο μέγεθος των συναλλαγών πωλήσεων δανείων στην Ευρώπη αυξήθηκε στα €621 εκατ. το πρώτο μισό του έτους από €346 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Στα €584 εκατ. των στοιχείων ενεργητικού που είναι προς πώληση περιλαμβάνονται δάνεια, κατασχεμένες περιουσίες και υποθήκες που έχουν συσσωρευτεί στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η έκθεση υποστηρίζει πως η Ισπανία πρέπει να πουλήσει ή να αναδιαρθρώσει €192 δισ. στοιχείων ενεργητικού real estate, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v