Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνονται τα θετικά "στοιχήματα" στον χρυσό

Πτώση της τιμής του χρυσού μέχρι το τέλος του έτους, μετά το ράλι του 11% που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος, αναμένουν η Goldman Sachs και η Societe Generale, την ώρα που οι net-long θέσεις αγγίζουν το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.

Αυξάνονται τα θετικά στοιχήματα στον χρυσό

Επιμένει στην απαισιόδοξη άποψή του για τον χρυσό ο Jeffrey Currie της Goldman Sachs, εκτιμώντας πως η τιμή του κίτρινου μετάλλου θα είναι χαμηλότερη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς να βελτιώνεται η εικόνα της οικονομίας, μεταδίδει το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός κάνει ράλι 11% από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας τα κέρδη των μετοχών, των εμπορευμάτων και των ομολόγων.

Αρνητική είναι και η πρόβλεψη του Michael Haigh, της Societe Generale, ο οποίος εκτιμά πως ο χρυσός θα υποχωρήσει κατά περίπου 7% μέχρι το δ' τρίμηνο.

Ωστόσο, οι διαχειριστές χρήματος αψηφούν τους αναλυτές και βάζουν το μεγαλύτερο «στοίχημα» από το 2012 για ράλι του χρυσού, καθώς οι τιμές του μετάλλου εμφανίζουν τις περισσότερες συνεχόμενες εβδομαδιαίες αυξήσεις των τελευταίων τριών ετών.

Οι net-long θέσεις στον χρυσό αυξήθηκαν κατά 5,4% και διαμορφώθηκαν σε 144.272 συμβόλαια futures και option την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Commodity Futures Trading Commission. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο από τον Νοέμβριο του 2012. Παράλληλα, οι θέσεις short καταγράφουν πτώση για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.

Μετά από 12 συνεχόμενα χρόνια ανόδου, ο χρυσός έκανε «βουτιά» 28% το 2013, καθώς το ράλι των μετοχών έκανε ορισμένους επενδυτές να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο μέταλλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v