Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή διοίκησης στην Banco Espirito Santo

Με διαδικασίες express, το διοικητικό συμβούλιο της Banco Espirito Santo προχωρά σε αλλαγή διοίκησης. Οι αποφάσεις θα επικυρωθούν από γενική συνέλευση μετόχων στις 31 Ιουλίου. Ποια είναι τα νέα πρόσωπα στην πορτογαλική τράπεζα.

Αλλαγή διοίκησης στην Banco Espirito Santo

Άμεσα αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοίκηση της Banco Espirito Santo κατόπιν σθεναρών πιέσεων από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας. Η πορτογαλική τράπεζα,, προχώρησε σε έκτακτη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου το βράδυ της Κυριακής, ώστε να εγκρίνει τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία και να μην περιμένει μέχρι τη συνέλευση των μετόχων στις 31 Ιουλίου.

Η Espirito Santo Financial Group δήλωσε πως αναθέτει στον Vitor Bento, τον Πορτογάλο οικονομολόγο που χαίρει εκτίμησης διεθνώς, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Ο κ. Bento θα αντικαταστήσει το Ricardo Salgado, μέλος της οικογένειας που ελέγχει τον όμιλο Espirito Santo εδώ και δεκαετίες. Ο κ. Salgado βρισκόταν στο τιμόνι της BES κατά τα τελευταία 22 χρόνια.

Ο João Moreira Rato, νυν επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους της Πορτογαλίας, αναλαμβάνει καθήκοντα οικονομικού διευθυντή.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Banco Espirito Santo βούλιαξε συνολικά κατά 36% την προηγούμενη εβδομάδα καθώς υπήρξαν έντονες ανησυχίες αφού η μητρική εταιρεία αθέτησε την πληρωμή κουπονιού.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v