Bουλγαρία: Αφαιρεί την άδεια της Corpbank

Η κεντρική τράπεζα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης για την Corpbank και θα χωρίσει τα καλά στοιχεία ενεργητικού και τις επισφάλειες σε διαφορετικές μονάδες.

Bουλγαρία: Αφαιρεί την άδεια της Corpbank

H Βουλγαρία θα αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας από την Corpbank και θα προειδοποιήσει τις εισαγγελικές αρχές για ενδεχόμενες παρατυπίες από τη βουλγαρική τράπεζα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας εκδόθηκε μετά από λογιστικό έλεγχο στην τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η οποία τέθηκε υπό κρατικό έλεγχο τον περασμένο μήνα ύστερα από μαζικές αναλήψεις καταθέσεων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως λείπουν σημαντικές πληροφορίες για δάνεια αξίας 2,44 δισ. δολαρίων (3,5 δισ. λεβ) και τόνισε πως ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου δανείων της τράπεζας συνδέεται με μέρη που σχετίζονται με τον βασικό της μέτοχο, Τσβετάν Βασίλεφ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Βασίλεφ άντλησε 205 εκατ. λεβ από την τράπεζα μέσω τρίτου μέρους λίγο πριν αναλάβει τον έλεγχο το κράτος. Οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν αν η ανάληψη αυτή αποτελεί «κλοπή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως θα ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης για την Corpbank και πως θα χωρίσει τα καλά στοιχεία ενεργητικού και τις επισφάλειες σε διαφορετικές μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v