Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: «Πράσινο φως» από ΕΕ για το βέτο σε εξαγορές

Η Κομισιόν ενέκρινε το νομοθετικό διάταγμα της γαλλικής κυβέρνησης που επιτρέπει την άσκηση «βέτο» στις εξαγορές γαλλικών εταιρειών από ξένους, ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ.

Γαλλία: «Πράσινο φως» από ΕΕ για το βέτο σε εξαγορές

Η Γαλλία έλαβε την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο νομοθετικό διάταγμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση να βάζει «βέτο» στις εξαγορές γαλλικών εταιρειών από ξένες οντότητες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε πριν λίγες ημέρες την γαλλική κυβέρνηση για την έγκριση του διατάγματος, ως απόλυτα σύμφωνου με τις ευρωπαϊκές συνθήκες» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μοντεμπούρ. 

«Χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση General Electric-Alstom. Θα χρησιμοποιηθεί ξανά σε συγκεκριμένους ευαίσθητους τομείς όπως η ύδρευση, η υγεία, η εθνική άμυνα, τα τυχερά παιχνίδια, οι μεταφορές, η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική Siemens και η αμερικάνικη General Electric είχαν καταθέσει προσφορές για την εξαγορά του γαλλικού βιομηχανικού κολοσσού Alstom. Η γαλλική κυβέρνηση χρησιμοποίησε το διάταγμα για να επηρεάσει τις συνομιλίες της Alstom με τους δύο ενδιαφερόμενους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v