Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AbbVie: Ανέβασε στα $51,5 δισ. την προσφορά για Shire

Η ΑbbVie ανέβασε την προσφορά κατά 11% στις 51,15 βρετανικές λίρες ανά μετοχή. Η μετοχή της Shire σημειώνει άνοδο 1,3% στις 47,13 λίρες.

AbbVie: Ανέβασε στα $51,5 δισ. την προσφορά για Shire

Η φαρμακευτική AbbVie κατέθεσε την τέταρτη προσφορά για την εξαγορά της Shire, αυξάνοντας το ποσό στα 51,5 δισ. δολάρια ή 30,1 δισ. βρετανικές λίρες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ΑbbVie ανέβασε την προσφορά κατά 11% στις 51,15 βρετανικές λίρες ανά μετοχή. Η φαρμακευτική είχε κάνει προηγουμένως τρεις προσφορές, με την τελευταία στα 27,3 δισ. βρετανικές λίρες. Το διοικητικό συμβούλιο της Shire την απέρριψε ομόφωνα, λέγοντας ότι υποτιμά την αξία της εταιρείας.

«Η ΑbbVie έκανε μια δεσμευτική προσφορά στην Shire η οποία δημιουργεί άμεση και μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους και των δύο εταιρειών» δήλωσε σε ανακοίνωση ο Richard Gonzalez, CEO της AbbVie. «Πιστεύουμε ότι οι μέτοχοι της πρέπει να ενθαρρύνουν το διοικητικό συμβούλιο της Shire να εμπλακεί σε ένα δημιουργικό διάλογο με την AbbVie».

Η μετοχή της Shire σημειώνει άνοδο 1,3% στις 47,13 λίρες.

Εκτός από θεραπείες για σπάνιες ασθένειες, η Shire παράγει φάρμακα για διάσπαση προσοχής όπως το Vyvanse και το Adderall XR.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, την τελευταία περίοδο έχουν καταγραφεί πολλές συγχωνεύσεις και εξαγορές στην φαρμακευτική βιομηχανία, με τα ντιλ που έχουν ολοκληρωθεί ή προταθεί το δεύτερο τρίμηνο να αγγίζουν τα 260 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v