Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι «αγγελικοί επενδυτές» δίνουν πνοή στη Naked Wines

Οι πωλήσεις της εταιρείας «εκκίνησης οινοπαραγωγών» σημείωσαν άνοδο 40% το 2013. Ο αριθμός των «αγγελικών επενδυτών» αυξήθηκε κατά 50% στους 220.000 σε όλο τον κόσμο. Στα 5 εκατ. στερλίνες ανέρχεται το ποσό που επενδύει κάθε μήνα για την παραγωγή οίνου.

Οι «αγγελικοί επενδυτές» δίνουν πνοή στη Naked Wines

Η βρετανική εταιρεία «εκκίνησης οινοπαραγωγών» Naked Wines διπλασίασε τα κέρδη της το 2013, ύστερα από την εντυπωσιακή αύξηση των μελών της.

Η Naked Wines βασίζεται στην πολιτική της «λαϊκής χρηματοδότησης» (crowdfunding), δίνους την δυνατότητα στους πελάτες-μέλη να λειτουργήσουν ως "αγγελικοί επενδυτές» (angel investors). Τα μέλη πληρώνουν 20 με 50 στερλίνες τον μήνα για επενδύσεις σε οινοπαραγωγούς και απολαμβάνουν σε αντάλλαγμα προνομιακές τιμές και αποκλειστική πρόσβαση στο κρασί που παράγεται.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο αριθμός των «αγγελικών επενδυτών» αυξήθηκε κατά 50% στους 220.000 σε όλο τον κόσμο.

«Το crowdfunfing έχει περάσει στο mainstream» ανέφερε ο CEO, Rowan Gormley. «Ξεκίνησε σαν κάτι που μόνο λίγοι παράτολμοι θα έκαναν. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα το επιχειρούσε» πρόσθεσε.

Η εταιρεία επενδύει πλέον περίπου πέντε εκατομμύρια λίρες κάθε μήνα για την παραγωγή νέων κρασιών σε όλο τον κόσμο, μόλις πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της. Οι πωλήσεις έχουν σημειώσει άνοδο 40% στα 53 εκατομμύρια στερλίνες το 2013.

Η Naked Wines ιδρύθηκε το 2008 από τον Rowan Gormley, πρώην στέλεχος private equity. Η εταιρεία έχει επενδύσει μέχρι σήμερα σε 135 ανεξάρτητους οινοπαραγωγούς. Συνολικά η εταιρεία χρηματοδοτεί περίπου το 1% των οινοπαραγωγών που την προσεγγίζουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v