Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa: Εξαγορά της Firth Rixson έναντι 2,85 δισ. δολ.

Στόχος της Alcoa με την εξαγορά είναι να αναπτυχθεί και να επεκταθεί περαιτέρω στις downstream επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν τους πελάτες από τον κλάδο αεροναυπηγικής καθώς και κατασκευών και αυτοκινήτων.

Alcoa: Εξαγορά της Firth Rixson έναντι 2,85 δισ. δολ.

Η Alcoa Inc. η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αλουμινίου στις ΗΠΑ, έκλεισε συμφωνία εξαγοράς της βρετανικής επιχείρησης εξαρτημάτων αεροναυπηγικής Firth Rixson Ltd. έναντι 2,85 δισ. δολ. σε μετοχές και ρευστό.

Στόχος της Alcoa με την εξαγορά είναι να αναπτυχθεί και να επεκταθεί περαιτέρω στις downstream επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν τους πελάτες από τον κλάδο αεροναυπηγικής καθώς και τους κλάδους κατασκευών και αυτοκινήτων.

Ο αμερικανικός κολοσσός επενδύσει σε αυτές τις δραστηριότητες, καθώς παράλληλα διακόπτει την λειτουργία ζημιογόνων εργοστασίων επεξεργασίας που πλήττονται από την υπερβάλλουσα προσφορά ακατέργαστου αλουμινίου.

Η Alcoa θα πληρώσει 2,35 δισ. δολ. σε ρευστό και 500 εκατ. δολ. σε μετοχές για την Firth Rixson που ανήκει στην εταιρία private-equity, Oak Hill Capital Partners LP.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v