Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saxo Bank: Στην κορυφή η μετοχή της Facebook

H τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 170%, σημειώνει η Saxo Bank, τονίζοντας ότι το περιθώριο λειτουργικών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων βρίσκεται στο 53,5%.

  • του Peter Garnry*
Saxo Bank: Στην κορυφή η μετοχή της Facebook

Η Facebook εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τους επενδυτές με ισχυρά νούμερα στο α’ τρίμηνο και τον ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων να αυξάνεται στο 82%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος – ο μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών μηνιαίως ανήλθε στα 1,28 δισεκατομμύρια, σε σύγκριση με τα 1,11 δισεκατομμύρια πριν από ένα χρόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Facebook κατάφερε να αυξήσει το περιθώριο των λειτουργικών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο 53,5% από 42,1%, σημάδι ότι η εταιρεία εξακολουθεί να βλέπει μια μόχλευση των λειτουργικών δαπανών της, καθώς αυξάνονται τα κέρδη της.

Η συνεχώς εντεινόμενη ανοδική τάση έχει ως αποτέλεσμα μια αύξηση κατά 170% στην τιμή της μετοχής μέσα στο τελευταίο έτος.

Με βάση τα νέα στοιχεία, το μοντέλο ποσοτικής ανάλυσης που χρησιμοποιούμε αναβάθμισε τη μετοχή της Facebook και την κατατάσσει στην πρώτη θέση για τη Βόρεια Αμερική. Το μοντέλο προβλέπει μια ετήσια απόδοση 21%, με τον δείκτη αβεβαιότητας στο μηδέν, κάτι που σημαίνει ότι το μοντέλο μας συμφωνεί με τη γενική εικόνα που έχει η αγορά για τη Facebook.

* Head of Equity Strategy / Saxo Bank, Δανία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v