Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντουμπάι: Μπαίνει σε bear market το χρηματιστήριο

Ο γενικός δείκτης DFM του Ντουμπάι βούλιαξε 4,3% στις 4.296 μονάδες, μπαίνοντας σε αγορά της ...αρκούδας με πτώση 20% από το υψηλό της 6ης Μαΐου.

Ντουμπάι: Μπαίνει σε bear market το χρηματιστήριο

Οι μετοχές του Ντουμπάι βούλιαξαν, πιέζοντας τον βασικό δείκτη 20% χαμηλότερα από το ζενίθ του Μαΐου. Με την πτώση 20%, τεχνικώς η αγορά μπαίνει σε bear market, λήγοντας την καλύτερη bull market από το 2005.

Ο γενικός δείκτης DFM του Ντουμπάι βούλιαξε 4,3% στις 4.296 μονάδες, μπαίνοντας σε αγορά της ...αρκούδας (bear market) με πτώση 20% από το υψηλό της 6ης Μαΐου.

Στην πτώση πρωταγωνίστησαν οι μετοχές real estate, όπως η Arabtec Holding Co., που διολίσθησε 9,9% όταν «ακούστηκε» ότι η εταιρία απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμων στελεχών.

Οι μετοχές του Ντουμπάι εκτινάσσονταν από τον Ιανουάριο 2012 χάρη στην ανάκαμψη του real-estate και την άνθιση του εμπορίου και του τουρισμού στον επιχειρηματικό αυτό κόμβο της Μέσης Ανατολής.

Η κεντρική τράπεζα των Εμιράτων δήλωσε στις αρχές Ιουνίου ότι υπάρχουν ενδείξεις υπερθέρμανσης στις μετοχές ακινήτων, προκαλώντας την έντονη διόρθωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v