Γαλλία: Mερίδιο 20% στην Alstom θα αποκτήσει η κυβέρνηση

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Arnaud Montebourg σημείωσε πως το γαλλικό κράτος θα αγοράσει μερίδιο 20% στην Alstom από τον βασικό μέτοχο Bouygues. Ξεκινά συνεργασία με την GE για την κατάθεση μιας νέας πρότασης.

Γαλλία: Mερίδιο 20% στην Alstom θα αποκτήσει η κυβέρνηση

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Arnaud Montebourg δήλωσε πως καμία από τις προσφορές των General Electric και Siemens – Mistubishi δεν πληροί τους όρους που έχει θέσει η γαλλική κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε πως η Γαλλία θα συνεργαστεί με την GE για την συγκρότηση μιας νέας πρότασης.

Ο κ. Montebourg υπογράμμισε πως έχει υποβάλλει νέα αιτήματα προς την GE. Όπως σημείωσε η νέα πρόταση προς την αμερικάνικη εταιρεία θα προβλέπει την πώληση της μονάδας τουρμπινών αερίου της Alstom και την διατήρηση των δραστηριοτήτων στην ανανεώσιμη ενέργεια σε κοινοπραξίες με την GE.

«Η προσφορά των Siemens – Mitsubishi ήταν σοβαρή, αλλά η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει» σημείωσε την Παρασκευή στο Παρίσι ο κ.Montebourg.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος σημείωσε πως το γαλλικό κράτος θα αγοράσει μερίδιο 20% στην Alstom από τον βασικό μέτοχο Bouygues. Παράλληλα τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας τα κέντρα αποφάσεων του ομίλου να παραμείνουν στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v