Lloyds: Ανεβάζει τον πήχη για το ΙΡΟ της ΤSB

Με υψηλότερους στόχους ξεκινά η δημόσια εγγραφή της TSB. Διατίθεται τελικά το 35% των μετοχών (έναντι αρχικού προγραμματισμού για 25%) με στόχο τα 455 εκατ. στερλίνες. Το μεγάλο πείραμα για τη δημοσία εγγραφή της Lloyds στα τέλη του έτους.

Lloyds: Ανεβάζει τον πήχη για το ΙΡΟ της ΤSB

Η Lloyds Banking Group προχωρά σε δημόσια εγγραφή μεγαλύτερου ποσοστού της TSB από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, κάνοντας λόγο για ισχυρότερο ενδιαφέρον των επενδυτών από ότι αναμενόταν. Συγκεκριμένα, στη δημόσια εγγραφή θα διατεθεί το 35% των μετοχών της TSB έναντι αρχικού προγραμματισμού για το 25%. Έτσι, στόχος είναι να αντληθούν πλέον 455 εκατ. στερλίνες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyds, Antonio Horta – Osario έκανε λόγο για ισχυρή ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές σε Βρετανία και ΗΠΑ, αλλά και μικρότερους επενδυτές. «Η TSB έχει ένα εθνικό δίκτυο υποκαταστημάτων, ισχυρή κεφαλαιακή βάση και σημαντική οικονομική προστασία έναντι νομικών ζητημάτων» δήλωσε.

«Πουλώντας μεγαλύτερο μέρος της TSΒ, διευκολύνεται ο στόχος για πώληση όλης της τράπεζας μέχρι τα τέλη του έτους» σχολιάζουν οι FT και συμπληρώνουν: «Πολλά στελέχη της Lloyds βλέπουν αυτή τη δημόσια εγγραφή ως πείραμα για τη πολύ μεγαλύτερη πώληση που έχει προγραμματιστεί από την κυβέρνηση, των μετοχών της ίδιας της Llods κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v