Apple: Κατέληξε σε διακανονισμό για το καρτέλ στα e-books

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε μηνύσει την Apple και πέντε εκδότες τον Απρίλιο του 2012, με την κατηγορία ότι συνεργάζονται για την αύξηση των τιμών ηλεκτρονικών βιβλίων

Apple: Κατέληξε σε διακανονισμό για το καρτέλ στα e-books

Η Apple ήρθε τη Δευτέρα σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις πολιτείες των ΗΠΑ και άλλους ενάγοντες στην υπόθεση για την ρύθμιση των τιμών σε ηλεκτρονικά βιβλία, αποφεύγοντας τη δίκη στην οποία αντιμετώπιζε διεκδικήσεις πάνω από $800 εκατ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δικαστήριο του Μανχάταν διέταξε τα εμπλεκόμενα μέρα να υποβάλουν αίτηση για την έγκριση του συμβιβασμού μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες. Οι όροι της συμφωνία δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε μηνύσει την Apple και πέντε εκδότες τον Απρίλιο του 2012, με την κατηγορία ότι συνεργάζονται για την αύξηση των τιμών ηλεκτρονικών βιβλίων. Έκτοτε, 33 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν καταθέσει ξεχωριστά μηνύσεις κατά τις Apple εκ μέρους καταναλωτών.

Οι ενάγοντες ζητούν ως και $840 εκατ. για ζημίες σε αγοραστές ηλεκτρονικών βιβλίων. Το ακριβές ποσό θα καθοριζόταν σε δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου.

Οι εκδoτικοί οίκοι, Hachette Book Group, HarperCollins Publishers, Penguin Group, Macmillan και Simon & Schuster, είχαν προηγουμένως συμφωνήσει να πληρώσουν πάνω από $166 δισ..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v