Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αιφνιδιαστική επιδείνωση του δείκτη ZEW

Πολύ χαμηλότερος των προσδοκιών ο δείκτης ZEW. Επιδεινώνεται η εμπιστοσύνη στη Γερμανία παρά τα μέτρα της ΕΚΤ. Επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας βλέπει ο πρόεδρος του ινστιτούτου για το δεύτερο τρίμηνο.

Γερμανία: Αιφνιδιαστική επιδείνωση του δείκτη ZEW

Αρνητική έκπληξη αποτελούν τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία. Ο δείκτης εμπιστοσύνης ZEW για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης εξέπληξε άπαντες καθώς κινήθηκε πτωτικά τον Ιούνιο, παρά τα πρωτοφανή μέτρα στήριξης της οικονομίας που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είναι ο έκτος συνεχής μήνας με υποχώρηση του δείκτη, που πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο ενάμιση έτους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης εμπιστοσύνης ΖΕW υποχώρησε τον Ιούνιο στο 29,8 από 33,1 τον προηγούμενο μήνα. Η πλειονότητα των αναλυτών (σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters) προέβλεπε περαιτέρω ανάκαμψη του δείκτη στο 35. Οι αναλυτές του ινστιτούτου ΖΕW επισημαίνουν μάλιστα, πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δείκτης επηρεάστηκε από την κρίση στο Ιράκ ή την Ουκρανία.

"Η γερμανική οικονομία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί περαιτέρω άνοδος" δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου ΖΕW και συμπλήρωσε: "Είχαμε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο το 2014 λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, αλλά τα σημάδια δείχνουν πως το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πιο αδύναμο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v