Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GTECH: Διεκδικεί την International Game Technology

Η GTECH έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της IGT, μαζί με την MacAndrews & Forbes Holdings και την Carlyle Group. Σύμφωνα με πηγές του Reuters η αξία του ντιλ μπορεί να φτάσει ως και τα $6 δισ.

GTECH: Διεκδικεί την International Game Technology

H ιταλική εταιρεία GTECH και η MacAndrews & Forbes Holdings του δισεκατομμυριούχου Ron Perelman δίνουν μάχη για την εξαγορά της Internationa Game Technology, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

Προσφορά για την IGT, η οποία κατασκευάζει δημοφιλείς παιχνιδομηχανές, έχει καταθέσει και η Carlyle Group, πρόσθεσαν. 

Σύμφωνα με  τις ίδιες πηγές, οι εταιρείες ετοιμάζονται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η μετοχή της IGT σημείωσε άλμα 11% στα $15,84 την Παρασκευή, αυξάνοντας την αποτίμηση της εταιρείας κοντά στα $4 δισ.

Τη Δευτέρα το Reuters μετέδωσε πως η IGT έχει προσλάβει την Morgan Stanley για να εξετάσει μια πιθανή πώληση και έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού στοιχήματος και από private equity.

Η ΙGT έχει χρέος $2,2 δισ., κάτι που σημαίνει πως το ύψος του ντιλ για την εξαγορά της εταιρείας μπορεί να αγγίξει τα $6 δισ.

Η ιταλική GTECH, γνωστή ως Lottomatica μέχρι πριν από ένα χρόνο, δραστηριοποιείται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, καθώς και στον τομέα των υπηρεσιών αυτόματων πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται $στα 4,6 δισ.

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters πως η εταιρεία αναμένει σημαντικές συνέργειες από μια εξαγορά της IGT, ενώ πρόσθεσαν πως εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με ένα private equity για να το επιτύχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v