HΠΑ: Εξετάζει πρόστιμο πάνω από $10 δισ. στη Citi

H Citigroup είναι μεταξύ των οχτώ τραπεζών που ερευνώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με την ποιότητα των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Η JP Morgan πλήρωσε το Νοέμβριο $13 δισ.

HΠΑ: Εξετάζει πρόστιμο πάνω από $10 δισ. στη Citi

To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ζητήσει από την Citigroup πάνω από $10 δισ. για τον διακανονισμό κατηγοριών σχετικά με πωλήσεις «τοξικών» δανείων πριν την κρίση του 2008, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Bloomberg.

Οι αμερικανικές αρχές διέκοψαν τις συνομιλίες με την Citigroup στις 9 Ιουνίου και προετοιμάζονται να υποβάλλουν μηνύσεις, μετά την απόφαση της τράπεζας να προσφέρει λιγότερα από $4 δισ. για την επίλυση της διαμάχης, σημείωσε η πηγή.

Όπως σημείωσε το υπουργείο μπορεί να υποβάλλει μήνυση ακόμα και αυτήν την εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η Citigroup είναι μεταξύ των οχτώ τραπεζών που ερευνώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με την ποιότητα των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.Η JP Morgan πλήρωσε $13 δισ. το Νοέμβριο για τον διακανονισμό αντίστοιχων κατηγοριών.

Η Citigroup και το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ζήτημα από τις αρχές Απριλίου, ανέφερε η πηγή στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v