Οsborne: Δίνει νέες εξουσίες στην BoE για τα στεγαστικά

O George Osborne ανέφερε πως η στεγαστική αγορά δεν αποτελεί άμεση απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Βρετανίας, αλλά μπορεί να γίνει στο μέλλον

Οsborne: Δίνει νέες εξουσίες στην BoE για τα στεγαστικά

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne ανακοίνωσε την Πέμπτη πως επιτρέψει στην Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) να βάλει περιορισμούς στις αγορές στεγαστικών δανείων, εφόσον είναι υπερβολικά μεγάλα σε σχέση με το εισόδημα των αγοραστών ή την αξία του ακινήτου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Osborne ανέφερε πως η στεγαστική αγορά δεν αποτελεί άμεση απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Βρετανίας, αλλά μπορεί να γίνει στο μέλλον.

«Ενεργώ ενάντια σε μελλοντικά ρίσκα στην αγορά κατοικίας, με την παραχώρηση νέων εξουσιών στην BoE για να παρεμβαίνει και να ελέγχει το μέγεθος των δανείων» σημείωσε.

Σημειώνεται πως τη Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της BoE έχει ήδη την δυνατότητα να συστήνει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσαρμόζουν τους όρους παροχής στεγαστικών στις συνθήκες της αγοράς, αλλά δεν μπορεί να τα αναγκάσει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα όσον αφορά το μέγεθος του δανείου προς το εισόδημα ή την αξία του ακινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v