Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο παγκόσμιο δίκτυο για στήριξη των startups

Η Συμμαχία των Νεοφυών Επιχειρήσεων που παρουσιάστηκε στο Παρίσι. Συμμετέχουν 15 χώρες από 4 ηπείρους. Στοχεύει στη διαμόρφωση παγκόσμιας συναίνεσης στις πολιτικές υποστήριξης των νέων εταιριών. Η ατζέντα.

Νέο παγκόσμιο δίκτυο για στήριξη των startups

Μια ομάδα οργανισμών υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν την Πέμπτη 12 Ιουνίου στο Παρίσι, στη Γαλλία για να παρουσιάσουν την Συμμαχία των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Allied For Startups').

Με την συμμετοχή 15 χωρών, 4 ηπείρων και περισσότερων από 16 οργανισμών σαν ιδρυτικά μέλη, η αποστολή της Συμμαχίας των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Allied For Startups') είναι να συνδέει τους διαμορφωτές πολιτικών των τεχνολογικών οικοσυστημάτων από ολο τον κόσμο.

Χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών, επενδυτικών κεφαλαίων (VCs) και υποστηρικτικών οργανισμών, τα μέλη της Συμμαχίας θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συναίνεσης στις πολιτικές που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτύσσοντας την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή οικονομία γενικότερα.

Η πρώτη δράση της Συμμαχίας των Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι να γίνει μια παγκόσμια απογραφή των νεοφυών οικοσυστημάτων κάθε κράτους – μέλους, συγκεντρώνοντας δεδομένα για βασικούς δείκτες μέτρησης πολιτικών, συμπεριλαμβάνοντας την συμβολή των νεοφυών επιχειρήσεων στην οικονομία, τα εμπόδια νεοφυούς ανάπτυξης καθώς και την τρέχουσα αποτελεσματική πολιτική για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Βασισμένη σε αυτά τα στοιχεία, η Συμμαχία των Νεοφυών Επιχειρήσεων θα δημιουργήσει επίσημες κατευθυντήριες αναφορές - οδηγίες και ομάδες πίεσης για τα ζητήματα που θα επισημανθούν από τα μέλη της ως τα πλέον επείγοντα, συμπεριλαμβανομένου της προστασίας πληροφοριών, της ιδιωτικότητας και της μετανάστευσης.

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι περήφανος υποστηρικτής σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια να ξεκινήσει μια παγκόσμια συζήτηση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την δημόσια πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v