BNP Paribas: Παραίτηση COO με αμερικανικό δάκτυλο

Την κεφαλή του COO της γαλλικής τράπεζας επί πίνακι φέρεται πως ζήτησαν οι αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επιβολή προστίμου που θα μπορούσε να φτάσει και τα 16 δισ. δολ. Ποιοι ακόμη δέχονται πιέσεις να φύγουν

BNP Paribas: Παραίτηση COO με αμερικανικό δάκτυλο

Το δρόμο της εξόδου ακολουθεί ο George Chodron, ανώτατο στέλεχος της BNP Paribas, ενώ συνεχίζεται η έρευνα εναντίον της γαλλικής τράπεζας στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές έχουν απειλήσει την ΒΝΡ με πρόστιμο 16 δισ. δολ με την κατηγορία της παραβίασης των κυρώσεων σε χώρες όπως η Συρία.  Σημειώνεται πως ένα πρόστιμο $16 δισ. θα ήταν το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί σε τράπεζα. Η JP Moran κατέβαλε πέρυσι $13 δισ. για τον διακανονισμό κατηγοριών σχετικά με «τοξικά» στεγαστικά δάνεια. 

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, η ανώτατη ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού κλάδου για την πολιτεία της Νέας Υόρκης (DFS) ζήτησε από την ΒΝΡ να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον 64χρονο Courcel.

Επισήμως, ο COO της BNΡ δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι. Η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει απλώς ότι εντός του Ιουνίου θα παραιτηθεί από τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή. «Είμαι περήφανος που συνέβαλα στο χτίσιμο αυτού του εξαιρετικού ομίλου, που τώρα γίνεται ένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες στον κλάδο» δήλωσε ο ίδιος.

Οι FT αναφέρουν πως ο Courcel δεν είναι ο μόνος που δέχθηκε πιέσεις. Ο Benjamin Lawsky, επικεφαλής του DFS στη Νέα Υόρκη φέρεται επίσης να ζητά την παραίτηση του Vivien Levy Garboua- που ήταν επικεφαλής  συμμόρφωσης για την ΒΝΡ στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v