Twitter: Εξετάζει επέκταση στην ψηφιακή μουσική

O COO της Twitter, Αli Rowghani, πραγματοποίησε πρόσφατα συνομιλίες με το Soundcloud. Το κοινωνικό δίκτυο έχει εξετάσει την εξαγορά και του Spotify.

Twitter: Εξετάζει επέκταση στην ψηφιακή μουσική

To Τwitter έχει εξετάσει την αγορά υπηρεσιών ψηφιακής μουσικής όπως το Soundcloud και το Spotify, μεταδίδουν οι F.T.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει πραγματοποιήσει σχέδια για εξαγορές δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς φιλοδοξεί να προσφέρει και μουσικές υπηρεσίες στους χρήστες του, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στην βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Το Twitter προσπαθεί να αυξήσει τον χρόνο που ξοδεύουν οι χρήστες στην ιστοσελίδα, αφότου δέχθηκε πυρά από την Wall Street για χαμηλή αύξηση του αριθμού των χρηστών. Η μετοχή του έχει σχεδόν υποχωρήσει στο ήμισυ της αρχικής αξίας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως το κοινωνικό δίκτυο θα μείνει «κολλημένο» στο ένα πέμπτο του μεγέθους του Facebook.

Τον Μάρτιο το Twitter έκλεισε την δική του μουσική εφαρμογή, το Twitter Music, το οποίο είχε σαν στόχο να βοηθήσει τους χρήστες στην ανακάλυψη νέων μουσικών κομματιών. Από τότε το Twitter συνεργάζεται με το Bilboard για την καταγραφή των συγκροτημάτων με τις περισσότερες αναφορές στο δίκτυο του.

Το ανανεωμένο ενδιαφέρον του Twitter για την εξαγορά υπηρεσιών ψηφιακής μουσικής συμπίπτει με την εξαγορά της Beats από την Apple.

Kαλά πληροφορημένες πηγές ανάφεραν ότι ο COO της Twitter, Αli Rowghani, βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες της εταιρείας να αποκτήσει μια μουσική εταιρεία. Πρόσφατα πραγματοποίησε συνομιλίες με το Soundcloud, την ιστοσελίδα με έδρα το Βερολίνο όπου μουσικοί μπορούν να ανεβάσουν τα κομμάτια τους, πρόσθεσαν οι πηγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v