Facebook: Εξαγοράζει το φινλανδικό start-up Pryte

H εκπρόσωπος του Facebook, Vanessa Chan, ανέφερε πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα.

Facebook: Εξαγοράζει το φινλανδικό start-up Pryte

Το Facebook ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του φινλανδικού startup Pryte, μιας εταιρείας που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά δεδομένων κινητής τηλεφωνίας (mobile data).

Η Pryte ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την συνεργασία με τους παρόχους κινητής για την προσφορά βραχυπρόθεσμης πρόσβασης σε συγκεκριμένες εφαρμογές αντί για την πώληση ολόκληρων πακέτων mobile data.

H εκπρόσωπος του Facebook, Vanessa Chan, ανέφερε πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα. Όπως μεταδίδει το Reuters, δεν αποκάλυψε τους όρους της συμφωνίας.

Η κα. Chan ανέφερε ότι το Facebook ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ομάδα πίσω από την Pryte, με επικεφαλής τον CEO, Markky Makelainen. Η φινλανδική εταιρεία έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και συνεργασίας με τους παρόχους κινητής, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, πρόσθεσε.

Η φινλανδική εταιρεία απασχολεί λιγότερους από τριάντα υπαλλήλους, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι θα ενταχθούν στην ομάδα του Facebook.

Το δημοσίευμα του Reuters υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο θα εξαγοράσει την Pryte για να διευκολύνει την χρήση διαδικτυακών εφαρμογών από καταναλωτές σε αναδυόμενες και υποανάπτυκτες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v