EKT: Ανησυχία για τα πρόστιμα των ΗΠΑ σε τράπεζες

Η ΕΚΤ εξετάζει να χρησιμοποιήσει τα ευρωπαϊκά stress tests για να αποτιμήσει πόσο θα επηρεάσουν πιθανά πρόστιμα τα επίπεδα των κεφαλαίων των τραπεζών, τόνισαν οι αξιωματούχοι στην WSJ.

EKT: Ανησυχία για τα πρόστιμα των ΗΠΑ σε τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την προσθήκη μιας επιπλέον παραμέτρου στα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών για να υπολογίσει τον πιθανό αντίκτυπο από πρόστιμα των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δήλωσαν αξιωματούχοι στην WSJ.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως η ΕΚΤ τους ανέφερε ότι εξετάζει κατά πόσον οι τράπεζες έχουν αφήσει στην άκρη επαρκή «μαξιλάρια» για να καλύψουν πρόστιμα από τις αμερικάνικες αρχές. Η ΕΚΤ εξετάζει να χρησιμοποιήσει τα ευρωπαϊκά stress tests για να αποτιμήσει πόσο θα επηρεάσουν πιθανά πρόστιμα τα επίπεδα των κεφαλαίων των τραπεζών, τόνισαν οι αξιωματούχοι.

Σημειώνεται πως η προσθήκη μιας νέας παραμέτρου για τα stress tests μπορεί να αναγκάσει τις τράπεζες να αντλήσουν επιπρόσθετα κεφάλαια.

«Η ρυθμιστική αρχή θέλει να κατανοήσει τον αντίκτυπο από πιθανά πρόστιμα στις κεφαλαιακές δομές των τραπεζών» υπογράμμισε ανώτατο τραπεζικό στέλεχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v