Apple: Παρουσίασε το iOS 8 και νέο λογισμικό για Mac

Nέο λογισμικό για τα iPhone, iPad και Mac παρουσίασε η Apple. Νέα χαρακτηριστικά για το iCloud. Πάνω από 800 εκατομμύρια φορητές συσκευές έχει πουλήσει η εταιρεία σύμφωνα με τον Tim Cook.

Apple: Παρουσίασε το iOS 8 και νέο λογισμικό για Mac

Η Apple εισήγαγε νέα χαρακτηριστικά στο λογισμικό των iPhone και iPad, παρουσίασε νέα προϊόντα για την αποθήκευση και αποστολή αρχείων και μια ανανεωμένη εκδοχή του λειτουργικού συστήματος των Mac με την ονομασία «Yosemite».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Αpple παρουσίασε τη Δευτέρα το νέο λογισμικό για φορητές συσκευές, iOS 8, στην ετήσια έκθεση των προγραμματιστών της. Το λογισμικό περιλαμβάνει ένα HealthKit, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν την πορεία της υγεία τους και να συγκεντρώνουν σχετικά δεδομένα. Η εταιρεία ανέφερε πως συνεργάστηκε για την εξέλιξη του με την Nike και την Mayo Clinic.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την υγειονομική περίθαλψη» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Apple, Craig Federighi.

To Yosemite, το νέο λειτουργικό για Mac, περιλαμβάνει βελτιώσεις που στις εφαρμογές Mail. Μια νέα υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να υποστέλλουν αρχεία μεγαλύτερα από 5GB.

H Αpple αποκάλυψε ακόμα μια ριζική ανανέωση των υπηρεσιών iCloud, επιστρέφοντας στους χρήστες της υπηρεσίας την αποθήκευση και αποστολή φακέλων και για υπολογιστές που λειτουργούν με Windows.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, ο κ. Cook ανέφερε ότι η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 800 εκατομμύρια φορητές συσκευές (mobile devices). Περίπου 130 εκατομμύρια χρήστες αγόρασαν την πρώτη τους συσκευή Apple κατά τους δώδεκα τελευταίους μήνες, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v