Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Αντισυνταγματικά τρία μέτρα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε ως παράνομα τα μέτρα της περικοπής στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τη μείωση κατά 5% στα επιδόματα ασθενείας και τις περικοπές 6% στα επιδόματα ανεργίας και τις συντάξεις επιβίωσης.

Πορτογαλία: Αντισυνταγματικά τρία μέτρα

Αντισυνταγματικά έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας ότι είναι τρία από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, απέρριψε ως παράνομα τα μέτρα της περικοπής στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τη μείωση κατά 5% στα επιδόματα ασθενείας και τις περικοπές 6% στα επιδόματα ανεργίας και τις συντάξεις επιβίωσης.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο πάντως δεν ακύρωσε το μέτρο το οποίο προέβλεπε την επιβολή μείωσης των επικουρικών συντάξεων για τους δικαιούχους του δημόσιου τομέα.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο υπουργός Luis Marques Guedes δήλωσε πως «αυτό που θα ωφελήσει τη χώρα είναι να προχωρήσει στον δρόμο που έχουμε αρχίσει να ακολουθούμε, και ο κόσμος να καταλάβει πως οι θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι έχουν νόημα».

Κατά τον ίδιο, η πορτογαλική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v