Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HP: Νέες περικοπές 16.000 θέσεων εργασίας

Μείωση εσόδων για 11ο συνεχή μήνα για τη Hewlett Packard. Στις 50.000 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός περικοπών θέσεων εργασίας με τις νέες αποφάσεις.

HP: Νέες περικοπές 16.000 θέσεων εργασίας

Σε επιπλέον περικοπές 16.000 θέσεων εργασίας προχωρά η Hewlett Packard πέρα από τις 34.000 απολύσεις που έχει ήδη ανακοινώσει. Ο τεχνολογικός όμιλος δήλωσε ότι θα μειώσει κατά περαιτέρω 5% το εργατικό του δυναμικό καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα εποχή με τη μείωση της ζήτησης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Meg Whitman έχει προχωρήσει σε αλλαγή στρατηγικής με επέκταση της εταιρείας με επέκταση σε κλάδους όπως οι υπηρεσίες λογισμικού, server, cloud computing κλπ.λ Τα έσοδα όμως, μειώθηκαν για 11ο συνεχές τρίμηνο κατά 1% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 27,3 δισ. δολ., οριακά κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη της HP άγγιξαν τα 88 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Για το επόμενο τρίμηνο, η ΗΡ προβλέπει αμετάβλητα κέρδη (μεταξύ 86 και 90 σεντ ανά μετοχή).

«Η πραγματικότητα είναι πως η ΗΡ πρέπει να επικεντρωθεί με μανία στη συνεχή βελτίωση της δομής κόστους» δήλωσε η κα. Whitman

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v