Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ανεβάζει ταχύτητα με ρυθμό ανάπτυξης 0,8%

Οι καλές καιρικές συνθήκες και η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ήταν οι κινητήριες δυνάμεις για την οικονομία της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο

Γερμανία: Ανεβάζει ταχύτητα με ρυθμό ανάπτυξης 0,8%

Οι δαπάνες για επενδύσεις και κατανάλωση ήταν ο μοχλός ανάπτυξης για τη γερμανική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αν και η στατιστική υπηρεσία της χώρας κάνει ειδική αναφορά στον αντίκτυπο από τις καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν αυτό το χειμώνα.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση για ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 2,5%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η γερμανική οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 0,4%.

Η εγχώρια ζήτηση προσέθεσε 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ το εξωτερικό εμπόριο «στοίχισε» στην ανάπτυξη της Γερμανίας 0,9%. Οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό αυξήθηκαν κατά 3,3%, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 3,5 ετών. Επίσης, οι επενδύσεις σε κατασκευές κατέγραψαν την υψηλότερη επίδοση 3ετίας με αύξηση 3,6%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v