Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ζητούν άνω των $5 δισ. από BNP

Την περασμένη εβδομάδα πηγές ανέφεραν ότι οι αμερικανικές αρχές ζητούσαν τουλάχιστον 3,5 δισ. δολάρια για να κλείσουν την υπόθεση της BNP. Όπως και στην περίπτωση της Credit Suisse, οι αμερικανοί εισαγγελείς θέλουν η BNP να δηλώσει ενοχή.

ΗΠΑ: Ζητούν άνω των $5 δισ. από BNP

Οι αμερικανικές αρχές ζητούν ποσό που ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια για να προχωρήσουν σε διακανονισμό με την BNP Paribas, η οποία ερευνάται από τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές για τις συναλλαγές της με χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις, όπως για παράδειγμα το Σουδάν και το Ιράν, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, μεταδίδει το Bloomberg.

Το ποσό που ζητείται για να σταματήσει η έρευνα έχει αυξηθεί και πλέον ξεπερνά κατά πολύ τα 2,6 δισ. δολάρια που συμφώνησε να πληρώσει η Credit Suisse για διακανονισμό στην υπόθεση παροχής βοήθειας σε αμερικανούς πολίτες να φοροδιαφυγή. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και το τελικό νούμερο θα μπορούσε να αλλάξει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα, είπαν στο Bloomberg ότι οι αμερικανικές αρχές ζητούσαν τουλάχιστον 3,5 δισ. δολάρια για να κλείσουν την υπόθεση της BNP. Όπως και στην περίπτωση της Credit Suisse, οι αμερικανοί εισαγγελείς θέλουν η BNP να δηλώσει ενοχή.

Ο διακανονισμός, που θα περιελάμβανε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για παραβίαση κυρώσεων, θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός του Ιουνίου, ανέφερε η πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v