Microsoft: Παρουσίασε το Surface Pro 3

Σύμφωνα με την Μicrosoft ο νέος υπολογιστής θα είναι πιο λεπτός και πιο γρήγορος από τις προηγούμενες εκδόσεις Surface. Η εταιρεία παρουσίασε την συσκευή με το σύνθημα "το tablet που μπορεί να αντικαταστήσει το laptop σας"

Microsoft: Παρουσίασε το Surface Pro 3

Η Microsoft ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης πως θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο της σειράς tablet υπολογιστών, το Surface Pro 3.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o νέος υπολογιστής θα είναι πιο λεπτός και πιο γρήγορος από τις προηγούμενες εκδόσεις Surface. H τιμή πώλησης θα ξεκινά από τα 799 δολάρια. 

Η εταιρεία παρουσίασε την συσκευή σε βίντεο, με το σύνθημα "το tablet που μπορεί να αντικαταστήσει το laptop σας". Ο υπολογιστής θα διαθέτει οθόνη 12 ιντσών και επεξεργαστή Core i7, θα έχει πάχος 9,1 mm και θα ζυγίζει 800 γραμμάρια. Σύμφωνα με την Microsoft το Surface Pro 3 θα έχει 10% «περισσότερη απόδοση» από τον προκάτοχο του, παρά το γεγονός ότι είναι πιο λεπτό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς IDC, το Surface είχε μερίδιο 1,3% στην αγορά τον tablet το πρώτο τρίμηνο του 2014. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το iPad της Apple.

«Πρέπει να αποκτήσουν ένα πιο καθαρό μήνυμα, πρέπει να ενοποιήσουν τις εφαρμογές τους ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιείς σε διάφορες συσκευές» ανέφερε στο Bloomberg ο αναλυτής Jitesh Ubrani. «Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία επεξεργάζονται αλλά όχι αρκετά γρήγορα. Επίσης υπάρχει μια ομορφιά και φινέτσα στο iPad, που το Surface δεν την έχει αποκτήσει ακόμα» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v