Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: Στα €522,8 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη

Την πρώτη μείωση κερδών για την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια ανακοίνωσε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία.

Ryanair: Στα €522,8 εκατ. υποχώρησαν τα κέρδη

Στα 522,8 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Ryanair για τους δώδεκα μήνες ως τις 31 Μαρτίου του 2014, από 569,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη μείωση κερδών για την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Όπως μεταδίδει το BBC, η εταιρεία έχει ανακοινώσει τον τελευταίο χρόνο δύο προειδοποιήσεις για τα κέρδη, σημειώνοντας τον έντονο ανταγωνισμό στις τιμές από τις άλλες αεροπορικές χαμηλού κόστους.

Ωστόσο η Ryanair περιμένει πως ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί κατά 4% το επόμενο έτος, πάνω από τα 84,6 εκατομμύρια. Επιπλέον αναμένει τα κέρδη για το τρέχον οικονομικό έτος να αυξηθούν κατά 10%-20%, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλά επίπεδα κρατήσεων για το καλοκαίρι.

O επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary δήλωσε πως η εταιρεία εργάστηκε σκληρά τους τελευταίους δώδεκα μήνες για να βελτιώσει τις συνθήκες για τους πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο η μετοχή της Ryanair πραγματοποίησε βουτιά μετά την έκδοση προειδοποίησης για τα κέρδη.Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε πως η μετοχή υποχωρεί «εξαιτίας του υψηλού ανταγωνισμού στις τιμές, τις αδύναμες οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη και την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι της στερλίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v