ΑΤ&Τ: Εξαγορά της DirecTV με $48,5 δισ.

Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά της Direct TV από την AT&T. Τα σχέδια για προσφορά περιεχομένου από πολλές διαφορετικές οθόνες. Στα 48,5 δισ. δολ. το deal

ΑΤ&Τ: Εξαγορά της DirecTV με $48,5 δισ.

Και επισήμως ανακοινώθηκε η εξαγορά της Direct TV από την AT&T έναντι 48,5 δισ. δολ. Έτσι, ο μεγαλύτερος πάροχος δορυφορικής τηλεόρασης εντάσσεται πλέον στον όμιλο της AT%T, αλλάζοντας τα δεδομένα για τον κλάδο δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ. Η πρώτη κίνηση ματ είχε γίνει από την Comcast, η οποία αναμένει το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών για το deal των 42 δισ. δολ. με την Time Warner Calble.

Με την εξαγορά της Direct TV, η ΑΤ&Τ θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον κλάδο δορυφορικής τηλεόρασης των ΗΠΑ (πίσω από την Comcast). «Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία που θα επαναπροσδιορίσει τη βιομηχανία ψυχαγωγικών βίντεο και θα δημιουργήσει μία εταιρία που θα μπορεί να προσφέρει νέα πακέτα και θα προσφέρει περιεχόμενο στους καταναλωτές από πολλές διαφορετικές οθόνες, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αυτοκίνητα, ακόμη και αεροπλάνα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T, Randal Stephenson και συμπλήρωσε: «Παράλληλα, δημιουργεί άμεση και μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας». Η ΑΤ&Τ άλλωστε, έχει τώρα την ευκαιρία να συνδέσει τις υπηρεσίες ασύρματης τηλεφωνίας της στις ΗΠΑ καθώς και τις υπηρεσίες διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων με έναν εθνικό πάροχο δορυφορικής τηλεόρασης.

Προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της συμφωνίας από τις αντιμονοπωλιακές αρχές, η AT&T ανακοίνωσε επίσης την πώληση του 8% που κατείχε στην America Movil του Carlos Slim. Η Direct TV, πέρα από τους 20 εκατ. συνδρομητές στις ΗΠΑ έχει και 18 εκατ. συνδρομητές στη Λατινική Αμερική.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v