Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Το new neutral πίσω από το ράλι στα treasuries

Την πιθανότητα να κρατήσει η Fed τα επιτόκια χαμηλά αντανακλά το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα, δήλωσε την Παρασκευή ο Bill Gross της Pimco.

Gross: Το new neutral πίσω από το ράλι στα treasuries

Το ράλι στα αμερικανικά ομόλογα που πίεσε τις αποδόσεις του 10ετους στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών αντανακλά την πιθανότητα να κρατήσει η Fed τα επιτόκια χαμηλά, σύμφωνα με τον Bill Gross της Pimco.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετους ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημείωσε πτώση 15 μονάδων βάσης τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, στο 2,50%. Η πτώση αυτή είναι εμβληματική του τρόπου που θα κινούνται τα επιτόκια καθώς η παγκόσμια οικονομία προς το παράδειγμα του «new neutral» που παρουσίασε η Pimco την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε στο Marketwatch ο κ. Gross.

«To επίπεδο του 2,50% αντανακλά ένα new neutral επιτόκιο και φαίνεται ορθό αυτή την στιγμή» σημείωσε.

Το outlook του new neutral που δημοσίευσε η Pimco προβλέπει ότι η παγκόσμιο οικονομία μετακινείται από μια περίοδο ανάκαμψης μετά την χρηματοπιστωτική κρίση (την οποία είχε αποκαλέσει new normal το 2009) προς μια σταθερότητα που χαρακτηρίζεται από ήπια ανάπτυξη και χαμηλά επιτόκια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v