Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Νέα άνοδος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά 54 δισ. γουάν ($8,7δις) τους τελευταίους τρεις μήνες ως το Μάρτιο στα 646,1 δισ. γουαν. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Κίνας.

Κίνα: Νέα άνοδος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις κινεζικές τράπεζες σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο από το 2005, καθώς η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξάνει τις χρεοκοπίες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά 54 δισ. γουάν ($8,7δις) τους τελευταίους τρεις μήνες ως το Μάρτιο στα 646,1 δισ. γουαν. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Κίνας.

Η δέκατη συνεχόμενη τριμηνιαία άνοδος στις χρεοκοπίες αυξάνει τις ανησυχίες ότι η κερδοφορία των τραπεζών μπορεί να υποχωρήσει, καθώς αναγκάζονται να συγκροτήσουν μαξιλάρια για να καλύψουν τις απώλειες από τα δάνεια.

«Η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού αποτελεί το μεγαλύτερο βάρος για τον τραπεζικό τομέα» ανέφερε αναλυτής της Masterlink Securities στο Bloomberg. «H διστακτικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής δυσκολεύει τους δανειολήπτες να αποπληρώσουν το χρέος» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v