Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank προς traders: Προσοχή, σας παρακολουθούν

Ο 2ος τη τάξει του επενδυτικού τμήματος της Deutsche Bank καλεί τους traders να είναι πολύ προσεκτικοί. "Έχω χάσει την υπομονή" δηλώνει στο εσωτερικό video. Ζητά ιδιαίτερη προσοχή σε email, συζητήσεις και γενική συμπεριφορά.

Deutsche Bank προς traders: Προσοχή, σας παρακολουθούν

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προέβη ο 2ος τη τάξει του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank καθώς εντείνονται οι πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές για τη συμπεριφορά των traders. Με ένα video που εστάλη σε όλους τους traders της γερμανικής τράπεζας, τους προειδοποιεί για τους κανόνες που πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα σε κάθε μορφής επικοινωνία τους με τους πελάτες, ειδικότερα στη διαδικτυακή.

«Ορισμένοι από εσάς δεν ακολουθείτε καθόλου τα εδραιωμένα μας πρότυπα» δήλωσε ο Κόλιν Φαν και συμπλήρωσε: «Ας είμαστε σαφείς: Η φήμη μας είναι το παν. Ο κομπασμός, η αδιακρισία και η χυδαιότητα δεν είναι εντάξει. Θα επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην καριέρα σας. Και έχω χάσει την υπομονή μου σε αυτό το θέμα».

Μετά το σκάνδαλο Liborgate, οι ρυθμιστικές αρχές από διάφορες χώρες έχουν ξεκινήσει έρευνα και για το ενδεχόμενο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος, από την οποία έχουν ανακύψει ηλεκτρονικές συζητήσεις με σχόλια που προκαλούν τουλάχιστον αμηχανία.

«Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά αυτήν τη στιγμή, λόγω της εξονυχιστικής έρευνας από τις ρυθμιστικές αρχές, εξετάζεται κάθε επικοινωνία» αναφέρει ο Κόλιν Φαν και συμπληρώνει: «Αυτό περιλαμβάνει τα email σας, τις συζητήσεις που κάνετε και τη συμπεριφορά σας». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v