Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητα η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 4,2% τον Απρίλιο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη αύξηση των τελευταίων πέντε μηνών.

Κατεβάζει ταχύτητα η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο καθώς ανακύπτουν αμφιβολίες για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 4,2% στα 1,13 εκατ. οχήματα από 1,08 εκατ. τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών. Κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 7,1% στα 4,48 εκατ. οχήματα.

"Δεν βλέπουμε πραγματική αποκατάσταση της αγοράς αυτοκινήτου της Ευρώπης, μόνο μία ήπια ανάκαμψη» υποστηρίζει ο Τζιαν Πρίμο Κουαλιάνο, επικεφαλής της συμβουλευτικής CSP και συμπληρώνει: «Η Ευρώπη χρειάζεται οικονομικά μέτρα για να τονωθεί η κατανάλωση και να επιστρέψουν οι πελάτες στα σαλόνια αυτοκινήτου».

Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων τον Απρίλιο καταγράφηκε στη Renault (16%) με την επιτυχία της επανακυκλοφόρησης των Dacia. Ακολουθεί η Ford με αύξηση πωλήσεων 8,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v