Ιρλανδία: Η ΝΑΜΑ πούλησε δάνεια €1,8 δισ. στην BlackStone

Το χαρτοφυλάκιο αφορά δάνεια που καλύπτονται από στοιχεία ενεργητικού που ανήκουν στην κατασκευαστική O’Flynn Group και βρίσκονται στην Ιρλανδία, την Βρετανία και την Γερμανία.

Ιρλανδία: Η ΝΑΜΑ πούλησε δάνεια €1,8 δισ. στην BlackStone

Η «bad bank» της Ιρλανδίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πούλησε χαρτοφυλάκιο δανείων αξίας 1,8 δισ. ευρώ στην Blackstone Real Estate Partners Europe IV.

Όπως μεταδίδει το RTE, το χαρτοφυλάκιο αφορά δάνεια που καλύπτονται από στοιχεία ενεργητικού που ανήκουν στην κατασκευαστική O’Flynn Group και βρίσκονται στην Ιρλανδία, την Βρετανία και τη Γερμανία.

Aνώτατο στέλεχος της O’Flynn Group, δήλωσε πως ο όμιλος εκτιμά ότι η συμφωνία «θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις ευκαιρίες που βλέπουμε στις αγορές μας στην Ιρλανδία, την Μ. Βρετανία και την Ευρώπη»

«Στην ιρλανδική αγορά ειδικότερα, υπάρχει ανάγκη για ισχυρούς παίκτες στην στεγαστική αγορά για την κάλυψη της ισχυρής ζήτησης» σημείωσε ο κ. O’Flynn.

O CEO της NAMA, Brendan McDonagh ανέφερε πως η συμφωνία προσφέρει επιπρόσθετες ενδείξεις της συνεχιζόμενης στήριξης των επενδυτών για στοιχεία ενεργητικού από την στεγαστική αγορά στην Ιρλανδία. «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι ότι η συναλλαγή αυτή έγινε με έναν αξιόπιστο διεθνή οργανισμό όπως η Blackstone» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v