WSJ: Στα $2,5 τρισ το ενεργητικό των ευρωπαϊκών "bad banks"

Περισσότερα από $800 δισ. έχουν τοποθετηθεί σε κρατικές «κακές τράπεζες», συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ιρλανδία (ΝΑMA), Αυστρία (KA Finanz AG), Ισπανία (Sareb) και Μ. Βρετανία (U.K. Asset Resolution)

WSJ: Στα $2,5 τρισ το ενεργητικό των ευρωπαϊκών bad banks

Tην Πέμπτη η Barclays έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή τράπεζα που δημιούργησε μια «bad bank», τοποθετώντας ενεργητικό $195 δισ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της στήλης Moneybeat της WSJ, το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού στις «κακές τράπεζες» που έστησαν οι ευρωπαϊκές αρχές και τράπεζες μετά το 2008 ξεπερνά τα $2,5 τρισ. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είναι μεγαλύτερες από την J.P. Morgan, ο ισολογισμός της οποίας ανήλθε στα $2,4 τρισ. στο τέλος του έτους.

Συνολικά περισσότερα από $800 δισ. έχουν τοποθετηθεί σε κρατικές «κακές τράπεζες» στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ιρλανδία (ΝΑMA), Αυστρία (KA Finanz AG), Ισπανία (Sareb) και Μ. Βρετανία (U.K. Asset Resolution). Oι δύο μεγαλύτερες βρίσκονται στην Γερμανία. H Εrste Abwicklungsanstalt, με ενεργητικό $247 δισ. και η FMS Wertmanagement με $244 δισ.

Αρκετές από τις ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν συγκροτήσει «κακές τράπεζες», αποκαλώντας τις «εξωτερικές μονάδες», «μη στρατηγικά τμήματα» και «legacy portofolio». Oι δύο μεγαλύτερες στήθηκαν στην Μ. Βρετανία. Η Lloyds Banking Group μετέφερε σε εξωτερική μονάδα ενεργητικό $509 δισ. και η RBS περίπου $400 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v