Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριετίας ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης

Ο συνολικός ΡΜΙ άγγιξε το 54 τον Απρίλιο, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011. Τα στοιχεία υποδεικνύουν ανάπτυξη 0,5% για την ευρωζώνη το β' τρίμηνο.

Σε υψηλό τριετίας ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο τρίμηνο του έτους για τον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης με ανάκαμψη των δραστηριοτήτων τόσο στον κλάδο υπηρεσιών όσο και στη μεταποίηση. Συγκεκριμένα, η Markit επιβεβαίωσε την αρχική της εκτίμηση για ανάκαμψη του δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ στο 54 τον Αύγουστο, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2011. Το Μάρτιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 53,1. 

Κινητήριος δύναμη αποδείχθηκε η σημαντική ενίσχυση των νέων παραγγελιών, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο 35 μηνών, αγγίζοντας το 52,7 τον Απρίλιο. 

"Τα τελικά στοιχεία για τους δείκτες ΡΜΙ επιβεβαιώνουν ότι το δεύτερο τρίμηνο στην ευρωζώνη ξεκίνησε με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων τριών ετών" δηλώνει ο Κρις Γουίλιαμσον, υπεύθυνος ανάλυσης της Markit και συμπληρώνει: "Η πιο ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η ισχυρή άνοδος στην Ισπανία και την Ιρλανδία, όπου ο ρυθμός ανάπτυξης του δείκτη βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο επτά και οχτώ ετών αντιστοίχως". Κατά τις εκτιμήσεις της Markit, οι δείκτες αυτοί υποδεικνύουν ρυθμό ανάπτυξης 0,5% στην ευρωζώνη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 34 μηνών, στο 53,1 από 52,2 το Μάρτιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v