Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Αύξηση κερδών και ειδικό μέρισμα για μετόχους

Απροσδόκητη αύξηση κερδών ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα. Παράλληλα προχωρά σε καταβολή ειδικού μερίσματος και ανακοινώνει πλήρη αλλαγή της εταιρικής δομής.

UBS: Αύξηση κερδών και ειδικό μέρισμα για μετόχους

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο η UBS ενώ παράλληλα δήλωσε ότι προχωρά σε πλήρη αναδιάρθρωση της δομής της και διανομή ειδικού μερίσματος.

Συγκεκριμένα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα (1,25 δισ. δολ.) έναντι 988 εκατ. φράγκα που είχε καταγράψει το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη ήταν υψηλότερα των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - έκαναν λόγο για κέρδη 905 εκατ. φράγκων.

Επισημαίνεται ότι η UBS ήδη λειτουργεί με σημαντικά μειωμένο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, μετά το αυστηρό πρόγραμμα μείωσης των λειτουργικών δαπανών στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Τώρα δηλώνει ότι προχωρά σε πλήρη αλλαγή της εταιρικής της δομής, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί πιο εύκολα να διασπαστεί σε περίπτωση κρίσης, αλλά και να περιορίσει το ύψος της ρευστότητας που χρειάζεται να διακρατά για να καλύψει πιθανές ζημίες βάσει της ελβετικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, θα μεταφέρει ένα μεγάλο όγκο μετοχών σε μία εταιρία holding ώστε να μπορεί πιο εύκολα να αποσυνδέει το δίκτυο των υποκαταστημάτων από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της τράπεζας. Η διοίκηση της τράπεζας δηλώνει επίσης ότι δεν είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει τελικά στην περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας

Για να κατευνάσει ενδεχόμενες ενστάσεις των μετόχων, το σχέδιο περιλαμβάνει διανομή εφάπαξ ειδικού μερίσματος ύψους 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v