Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alstom: Ναι υπό όρους στην General Electric

Το διοικητικό συμβούλιο της Alstom δέχθηκε την προσφορά εξαγοράς του ενεργειακού βραχίονα από την General Electric. Η προσφορά όμως, θα επανεξεταστεί σε ένα μήνα. Μέχρι τότε, η Siemens μπορεί να καταθέσει αντιπροσφορά.

Alstom: Ναι υπό όρους στην General Electric

Η γαλλική Alstom αποφάσισε να δώσει στη γερμανική Siemens το χρόνο που ζητά ώστε να καταθέσει αντιπροσφορά, ενώ παράλληλα έδωσε την αρχική της συγκατάθεση στη δεσμευτική προσφορά της General Electric, η οποία αγγίζει τα 12,35 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα,  το διοικητικό συμβούλιο της Alstom δήλωσε ότι  αποδέχεται την πρόταση της General Electric για την εξαγορά του ενεργειακού βραχίονα του γαλλικού βιομηχανικού ομίλου. Παράλληλα όμως, αναθέτει σε μία επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών να αναθεωρήσουν τη δεσμευτική προσφορά της General Electric μέχρι τα τέλη Μαίου. Μέχρι τότε, η γερμανική Siemens έχει τον χρόνο που ζητά για να ολοκληρώσει την έκθεση due diligence και να καταθέσει τη δική της αντιπροσφορά.  

«Ο συνδυασμός των πολύ αλληλοσυμπληρωματικών δραστηριοτήτων στην ενέργεια μεταξύ της Alstom και της General Electric θα μπορούσε να δημιουργήσει μία πολύ ανταγωνιστική μονάδα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alstom, Patrick Kron και συμπλήρωσε: «Με τα έσοδα αυτά, η Alstom μπορεί να ενισχύσει το τμήμα μεταφορών για να υπάρξει μία φιλόδοξη εξέλιξη, να αποπληρωθούν τα χρέη και να επιστραφούν χρήματα στους μετόχους»

Ο διευθύνων σύμβουλος της General Electric Jeff Immelt δήλωσε πως οι συζητήσεις με τη γαλλική κυβέρνηση ήταν «παραγωγικές» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ολοκληρωθούν. «Νομίζουμε ότι έχο8υμε μία καλή συμφωνία και πως θα εκτελεστεί» δήλωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v