Deutsche Bank: Εκδίδει cocos 1,5 δισ. ευρώ

Η έκδοση θα είναι το πρώτο βήμα για την άντληση συνολικά 5 δισ. ευρώ μέσω cocos. Την Παρασκευή καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι η Deutsche Bank εξετάζει την έκδοση μετοχών για την ενίσχυση των κεφαλαίων της.

Deutsche Bank: Εκδίδει cocos 1,5 δισ. ευρώ

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ενισχύσει τα κεφάλαια της με την έκδοση υβριδικού ομολόγου ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ. 

Όπως μεταδίδει η WSJ, η έκδοση θα είναι το πρώτο βήμα για την άντληση συνολικά 5 δισ. ευρώ μέσω cocos (υβριδικών ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές) και έχει σαν στόχο να αυξήσει τον δείκτη μόχλευσης. 

H Deutsche Bank είναι η πρώτη γερμανική τράπεζα που εκδίδει ομόλογο για την βελτίωση του δείκτη μόχλευσης. Μέχρι πρόσφατα οι αρχές της χώρας δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν αν θα επιτρέψουν την έκδοση υβριδικών ομολογιών.

Σημειώνεται πως οι τράπεζες της Ελβετίας, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας έχουν εκδώσει τέτοια εργαλεία για την ενίσχυση των κεφαλαιακών μαξιλαριών.

Την Παρασκευή καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι η Deutsche Bank εξετάζει την έκδοση μετοχών για την ενίσχυση των κεφαλαίων της.

Η κεφαλαιακή αύξηση, στην οποία τα στελέχη της Deutsche Bank δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα προχωρήσουν, θα είναι ανεξάρτητη από τα υβριδικά ομόλογα που σχεδιάζει να εκδώσει τις επόμενες εβδομάδες, είχαν σημειώσει οι πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v