Alibaba: Ετοιμάζει μηχανή αναζήτησης για κινητά

Η Alibaba αγόρασε μερίδιο στην UCWeb την περασμένη χρονιά, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου να αυξήσει την δραστηριότητα της στις υπηρεσίες για κινητά τηλέφωνα.

Alibaba: Ετοιμάζει μηχανή αναζήτησης για κινητά

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ecommerce Alibaba και η UCWeb θα παρουσιάσουν μια μηχανή αναζήτησης για κινητά τηλέφωνα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η κίνηση έχει σαν στόχο να προκαλέσει τους ανταγωνιστές Baidu και Tencent και να ενισχύσει την παρουσία της Alibaba ενόψει της IPO στις ΗΠΑ αργότερα το 2014.

Το σχέδιο με την ονομασία "Shenma" ανακοινώθηκε την Δευτέρα από την UCWeb, εταιρεία που έχει κατασκευάσει browser για κινητά τηλέφωνα.

Η Alibaba αγόρασε μερίδιο στην UCWeb την περασμένη χρονιά, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου να αυξήσει την δραστηριότητα της στις υπηρεσίες για κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τον F.T., οι δύο εταιρείες στοιχηματίζουν ότι η κορυφαία μηχανή αναζήτησης της Κίνας,Baidu, θα αποδειχθεί ευάλωτη στην αγορά κινητών τηλεφώνων, καθώς οι μικρότερες οθόνες δεν ευνοούν τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης.

Το Shemna, το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ως sm.cn, θα προσφέρει «μοναδικά χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα » σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η UCWeb.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v