Deutsche Bank: Εξετάζει ΑΜΚ για ενίσχυση κεφαλαίων

Στελέχη της Deutsche Bank είχαν τονίσει στο παρελθόν ότι η γερμανική τράπεζα στοχεύει στην ενίσχυση των κεφαλαίων της μέσω παρακράτησης κερδών και της έκδοσης υβριδικών ομολόγων.

Deutsche Bank: Εξετάζει ΑΜΚ για ενίσχυση κεφαλαίων

H Deutsche Bank εξετάζει την έκδοση μετοχών για την ενίσχυση των κεφαλαίων της, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στην WSJ.

Η κεφαλαιακή αύξηση, στην οποία τα στελέχη της Deutsche Bank δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα προχωρήσουν, θα είναι ανεξάρτητη από τα υβριδικά ομόλογα που σχεδιάζει να εκδώσει τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσαν οι πηγές.

Στελέχη της Deutsche Bank είχαν τονίσει στο παρελθόν ότι η γερμανική τράπεζα στοχεύει στην ενίσχυση των κεφαλαίων της χωρίς να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω μιας συνδυασμένης κίνησης με παρακράτηση των κερδών και την έκδοση υβριδικών ομολόγων.

Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν πως μια νέα ρυθμιστική επιβάρυνση από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή θα οδηγήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 9% από το 9,7% που διαμορφώθηκε πέρυσι. Η μείωση αυτή θα τοποθετήσει την Deutsche Bank στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των υπόλοιπων μεγάλων τραπεζών.

Ως απάντηση, η Deutsche Bank εξετάζει την έκδοση νεών μετοχών πριν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εποπτικά καθήκοντα τον Νοέμβριο, ανέφεραν οι πηγές. Η ανάλυση των παραμέτρων συνεχίζεται και η τράπεζα θα προτιμούσε να ξεφορτωθεί στοιχεία ενεργητικού από την έκδοση νέων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v