Βuffett: Δεν βλέπει νέα τεχνολογική φούσκα

Την Τρίτη ο επενδυτής David Einhorn προειδοποίησε ότι «είμαστε μάρτυρες της δεύτερης τεχνολογικής φούσκας στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια».

Βuffett: Δεν βλέπει νέα τεχνολογική φούσκα

Ο Warren Buffett δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για νέα φούσκα στις τεχνολογικές μετοχές, λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την περίοδο πριν το 2001.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο επενδυτής David Einhorn προειδοποίησε ότι «είμαστε μάρτυρες της δεύτερης τεχνολογικής φούσκας στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC, η σημερινή κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα την περίοδο πριν το 2001, όταν «μπορούσες να πουλήσεις σχεδόν οτιδήποτε». «Δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει αυτό το σημείο» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν συνολικά η αγορά δείχνει υπερτιμημένη, με τον Dow και τον S&P 500 να βρίσκονται μια ποσοστιαία μονάδα μακριά από νέα ιστορικά υψηλά ο κ. Buffett απάντησε ότι οι μετοχές βρίσκονται σε μια λογική ζώνη, τονίζοντας πως είναι λογικό να κινούνται σε νέα επίπεδα ρεκόρ κάθε περίπου δέκα χρόνια.

«Οι μετοχές πρέπει να είναι υψηλότερα κάθε δέκα χρόνια. Εννοώ ότι υπάρχει μια επανεπένδυση των κερδών. Οι μετοχές θα έχουν μεγαλύτερη αξία περίπου κάθε δεκαετία, όχι πάντα με κάποιο ακριβή τρόπο. Αλλά σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια από τώρα, οι μετοχές θα αξίζουν περισσότερο από ότι σήμερα» υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v