Εξετάζεται ο διαχωρισμός της Τράπεζας Κύπρου

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Τράπζας Κύπρου για το ενδεχόμενο δημιουργίας ξεχωριστής τράπεζας που θα αναλάβει μέρος των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού.

Εξετάζεται ο διαχωρισμός της Τράπεζας Κύπρου
Παρουσία συμβούλων από την HSBC, το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου θα εξετάσει το απόγευμα το ενδεχόμενο δημιουργίας ξεχωριστής τράπεζας αναπτύξεως, που θα απορροφήσει μέρος του προβληματικού ενεργητικού της.

Το όλο θέμα τίθεται προς τελική έγκριση στην απογευματινή συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τρ. Κύπρου, Κρίστη Χασάπη.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε το ΔΣ της τράπεζας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ερωτηθείς κατά πόσο συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας «καλής» και «καλής» τράπεζας κατά τη σύσκεψη, ο κ. Χασάπης είπε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε, ωστόσο είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της απογευματινής συνεδρίασης του ΔΣ.

«Δεν μιλάμε για «καλή» ή «κακή» τράπεζα», σημείωσε, σύμφωνα με το Stockwatch, «αλλά για τράπεζα αναπτύξεως».

Ενώπιον του συμβουλίου, παρατήρησε, υπάρχει μόνο αυτή η επιλογή, δηλαδή της δημιουργίας Τράπεζας Κύπρου και προς το σκοπό αυτό η BOCY συνεργάζεται με τη ΗSBC. Εκπρόσωποι της έχουν κληθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ο CEO της Τράπεζας John Hourican είχε αναφέρει πριν ένα μήνα ότι η τράπεζα ζήτησε συμβουλευτικές υπηρεσίες από την HSBC για τον αποτελεσματικότερο τρόπο χειρισμού των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού της.

«Επί του θέματος δεν υπάρχει καμία διχογνωμία», είπε ο κ. Χασάπης, σήμερα. «Η τράπεζα κινείται μπροστά στη σωστή κατεύθυνση και με σωστό προγραμματισμό» παρατήρησε ο πρόεδρος της Τράπεζς Κύπρου.

Η Τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατακόρυφη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που φθάνουν το 50% του δανειστικού της χαρτοφυλακίου.

Υπάρχει ομάδα αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων η οποία αποτελείται από 500 άτομα, είπε σήμερα ο κ. Χασάπης. Την ομάδα στελεχώνουν και τέσσερα άτομα από την KPMG Λονδίνου, οι οποίοι έχουν κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v