Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για αλλαγές στο ΔΝΤ

Η κυβέρνηση Ομπάμα στηρίζει τις αλλαγές στο ΔΝΤ που συμφωνήθηκαν το 2010. Ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένη να πληρώσει το υψηλό πολιτικό τίμημα που θα απαιτήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, για να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις από το Κογκρέσο.

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για αλλαγές στο ΔΝΤ

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι μεταρρυθμίσεις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρά την προειδοποίηση των G 20 προς τις ΗΠΑ, να θέσει σε εφαρμογή τις αλλαγές που είχαν συμφωνηθεί από το 2010.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αύξησης της δύναμης πυρός του ΔΝΤ στα 720 δισ. δολάρια, την ενίσχυση του ρόλου των αναδυόμενων αγορών αλλά και την ανάληψη δυο γενικών διευθύνσεων από αναπτυσσόμενα κράτη εκτός Ευρώπης.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία η κυβέρνηση Ομπάμα στηρίζει τις αλλαγές ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένη να πληρώσει το υψηλό πολιτικό τίμημα που θα απαιτήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, για να "περάσουν" οι μεταρρυθμίσεις από το Κογκρέσο.

Αξιωματούχος του G20 που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις εμφανίζεται απαισιόδοξος. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ΗΠΑ. Εγώ πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρκετά κράτη έχουν επικυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν το 2010. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής θα οδηγούσε αυτές τις χώρες σε διαδικασία νέας επικύρωσης, κάτι που κανείς δεν επιθυμεί σημειώνει ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v