Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gazprom: Παρέμβαση Πούτιν για την "προκαταβολή" φ.αερίου

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στοιχειοθετείται απόλυτα η απαίτηση προκαταβολικής πληρωμής από την Ουκρανία, αλλά ο ο Ρώσος πρόεδρος, δήλωσε ότι η Gazprom οφείλεται προηγουμένως να διεξάγει συνομιλίες με την Ουκρανία.

Gazprom: Παρέμβαση Πούτιν για την προκαταβολή φ.αερίου

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin παρήγγειλε στην κρατική επιχείρηση φυσικού αερίου Gazprom, να άρει την απαίτηση να πληρώσει η Ουκρανία προκαταβολικά για το φυσικό αέριο που προμηθεύεται από την Ρωσία.

Κατά την διάρκεια κυβερνητικού συμβουλίου στην Μόσχα, ο πρωθυπουργός Dmitry Medvedev δήλωσε ότι στοιχειοθετείται απόλυτα η απαίτηση προκαταβολικής πληρωμής από την Ουκρανία, η οποία έχει συσσωρεύσει χρέος 2,2 δισ. δολ. για το φυσικό αέριο.

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος, δήλωσε ότι η Gazprom οφείλει προηγουμένως να διεξάγει συνομιλίες με την Ουκρανία για το ζήτημα.

Η Ουκρανία έχασε την προθεσμία που ίσχυε μέχρι την Δευτέρα για τις μηνιαίες πληρωμές φυσικού αερίου προς την Gazprom και το Κίεβο ήδη χρωστά 2,2 δισ. δολ., σύμφωνα με εκτιμήσεις, ήδη από προηγούμενους «λογαριασμούς».

Η Gazprom έχει αυξήσεις τις πιέσεις προς το Κίεβο στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης και επέβαλε αυξήσεις στις τιμές φυσικού αερίου, απαιτώντας παράλληλα άμεσα το χρέος των 2,2 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v