Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Βλέπει περαιτέρω πτώση του χρυσού

Οι παράγοντες που έδωσαν ώθηση στην τιμή του κίτρινου μετάλλου κατά το α' τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων και των εντάσεων στην Ουκρανία, αναμένεται να αμβλυνθούν, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Morgan Stanley: Βλέπει περαιτέρω πτώση του χρυσού

Ο χρυσός είναι το εμπόρευμα που η Morgan Stanley προτιμά λιγότερο, σε σχέση με τα άλλα μέταλλα, καθώς οι τιμές γυρίζουν και πάλι πτωτικά, λόγω της προοπτικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και των προσδοκιών για χαμηλό πληθωρισμό.

Οι παράγοντες που έδωσαν ώθηση στο κίτρινο μέταλλο το α' τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων και των εντάσεων στην Ουκρανία, αναμένεται να αμβλυνθούν, σύμφωνα με την τράπεζα.

Αν και η πρόβλεψη για το 2014 αυξήθηκε κατά 5% στα 1.219 δολάρια η ουγκιά, οι μέσες τιμές αναμένεται να υποχωρήσουν τα επόμενα τέσσερα τρίμηνα, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

Το 12ετές ράλι του χρυσού έληξε το 2013, όταν η Federal Reserve άρχισε να προετοιμάζεται για σταδιακή μείωση της αγοράς ομολόγων, που είχε πυροδοτήσει τα κέρδη στις τιμές των τίτλων χωρίς όμως να καταφέρνει να τονώσει τον πληθωρισμό.

Οι τιμές αυξήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, παρά τη μείωση των αγορών από τη Fed, καθώς η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και τα μικτά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονταν στις ΗΠΑ αύξησαν τη ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v